Forum www.nestor-electronic.pl Strona Główna www.nestor-electronic.pl
Forum sterowników procesorowych- programy BASCOM
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

procesor ATMEGA32 PROBLEM

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.nestor-electronic.pl Strona Główna -> Komputer pokładowy-zagadnienia ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
krystianmen
Nowy


Dołączył: 21 Lut 2009
Posty: 22
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Sro Sie 12, 2009 6:01 pm    Temat postu: procesor ATMEGA32 PROBLEM Odpowiedz z cytatem

Witam,

Dzisiaj dostałem procesor ATMEGA32, zamieniłem go z moim starym ATMEGA8 i nie działa, na wyświetlaczu wyświetla jeden rząd pełnych kwadratów(tak jakby nie było by procka) tylko, że po przekręceniu kluczyka zaczyna mrugać zielona dioda.

Na pewno włożyłem go dobrą stroną wycięcie do wycięcia, sprawdzałem nawet w sklepie którą stroną ma być.

O co chodzi???

Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
rafal
Site Admin


Dołączył: 08 Lis 2007
Posty: 1180
Skąd: Olkusz

PostWysłany: Sro Sie 12, 2009 6:45 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zależy jakom masz płytkę, bo sa 2 wersje podobnie jest z wersjąoprogramowania. Jak masz płytkę z 3 przekaznikami, to Ci nie zadziała bo standardowo wysyłam procek zaprogramowany do płytki mini.

Ale to nie problem wystarczy wgrać do procesora soft od dużej płytki i wszytko zadziała. Dlatego proszę zawsze o info do jakiej płytki ma być procesor.
Jełsi sam nie potrafisz wgrać softu podeśłij procek a ja Ci wgram, tylko napisz dokłądnie jakom masz wersje płytki- bo ja tego nie jestem w stanie wiedziec
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
krystianmen
Nowy


Dołączył: 21 Lut 2009
Posty: 22
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Sro Sie 12, 2009 9:13 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja mam dokładnie tą płytkę[url] http://nestor19.webd.pl/sklep/product_info.php?cPath=54&products_id=124[/url] tylko, że dostałem już ją przerobioną przez Ciebie pod komputer pokładowy czyli buzzerek itd.

Czyli to jest jeszcze stara wersja??

Programowałem ATMEGA8 bez problemu. Czy ATMEGA32 programuję się tak samo?? Czy nowy soft 5.11 będzie pasował ?? Czy muszę zmienić coś jeszcze, żeby poszło na mojej płytce??
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
SunRiv
Zawsze na posterunku


Dołączył: 11 Lut 2009
Posty: 321
Skąd: Opole

PostWysłany: Czw Sie 13, 2009 9:50 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tak programuje sie tak samo , tak soft 5.11 bedzie pasował
_________________
Subaru Libero SDX-SR 94"
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
krystianmen
Nowy


Dołączył: 21 Lut 2009
Posty: 22
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Czw Sie 13, 2009 7:18 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Coś jest nie tak;/ Zaprogramowałem go tak jak zwykły ATMEGA8 i tylko taka zmiana nastąpiła, że na wyświetlaczu znikły kwadraty ale soft nie chce się odpalić.

Czego może to być problem??


Problem rozwiązany Wink Wystarczyło podpiąć komputer do samochodu Wink

Dzięki za pomoc
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.nestor-electronic.pl Strona Główna -> Komputer pokładowy-zagadnienia ogólne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group