Forum www.nestor-electronic.pl Strona Główna www.nestor-electronic.pl
Forum sterowników procesorowych- programy BASCOM
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

zla kalibracja

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.nestor-electronic.pl Strona Główna -> Komputer pokładowy-zagadnienia ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
adam_p1
Nowy


Dołączył: 09 Kwi 2009
Posty: 14
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Nie Kwi 26, 2009 12:05 pm    Temat postu: zla kalibracja Odpowiedz z cytatem

jak to jest podczas kalibracji nie pokazuje mi parametru d
tylko w
w to wtrysk tak ?
mozna po jego wskazaniach zdiagnozowac czy jest ok>
??
mi podczas wyprzedzania lub hamowania nie zmienia sie ta wartosc
za to parametru d pokazuje 0?
zamienilem kabelki? i dlatego jest cos nie tak?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
lizi0
Lekko zaangażowany


Dołączył: 29 Maj 2008
Posty: 59

PostWysłany: Nie Kwi 26, 2009 6:16 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A dobrze podpioles przewod pod czujnik predkosci?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
adam_p1
Nowy


Dołączył: 09 Kwi 2009
Posty: 14
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Nie Kwi 26, 2009 8:43 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tak pod oba czujniki dobrze jest podpiete
przy wtrysku pokazuje mi wartosc ktora ewentualnie przeskakuj o 1 liczbe na samymkoncy

natomias d przy pomiarze pokazuje ciagle zero
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
lizi0
Lekko zaangażowany


Dołączył: 29 Maj 2008
Posty: 59

PostWysłany: Pon Kwi 27, 2009 8:30 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak dla mnie zle sie podpiales pod czujnik predkości. Wartość do powinna sie zmieniac w zakresie 0-255.

Do czujnika predkości idzie pewnei kilka przewodow. Podepnij się pod inny przewod.

Mam nadzieje ze kalibrację wykonujesz przy podpietym ukladzie dopasowujacym?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
adam_p1
Nowy


Dołączył: 09 Kwi 2009
Posty: 14
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Pon Kwi 27, 2009 9:54 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tak przez uklad dopasowujacy

moze

zobacze cale te podpiecie moze rzeczywiscie w nim jest problem
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
adam_p1
Nowy


Dołączył: 09 Kwi 2009
Posty: 14
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Czw Kwi 30, 2009 7:10 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

teraz juz wiem wiecej
wtrysk dziala wydaje mi sie normalnie czyli mam pokazany wspolczynnik itd

ale natomiast z czyjnikiem predkosci juz tak nie jest dobrze zauwazylem ze podczas kalibracji jak zgasze silnik i znow go zapale to nabija mi sie wlasnie od 1 w gore.
nie wiem dlatego tak jest ?

nie wiem dokladnie czy w momencie zapalania ale co dziwne mysle ze jak zapale go i zaczne cofac autem to podbija mi do gory wlasnie wartosc "D"

dlaczego tak jest?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
adam_p1
Nowy


Dołączył: 09 Kwi 2009
Posty: 14
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Sob Maj 09, 2009 3:33 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem



http://quadywroclaw.friko.pl/schemat%20elektryczny%20bravo%20z.jpg

to jest chemat mojego auata jakie powinny byc kable podiete czujnik predkosci i czujnik wtrysku
149 i 156
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
adam_p1
Nowy


Dołączył: 09 Kwi 2009
Posty: 14
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Sob Maj 09, 2009 3:33 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

rzeczywiscie mam cos zle podiete dlatego juz teraz chce abyscie doradzili
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.nestor-electronic.pl Strona Główna -> Komputer pokładowy-zagadnienia ogólne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group