Forum www.nestor-electronic.pl Strona Główna www.nestor-electronic.pl
Forum sterowników procesorowych- programy BASCOM
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Czy komputer pokładowy pracuje w DIESLU z mechaniczna pompą?

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.nestor-electronic.pl Strona Główna -> Pytania dot. Komputera pokładowego
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
rafal
Site Admin


Dołączył: 08 Lis 2007
Posty: 1180
Skąd: Olkusz

PostWysłany: Pon Lis 26, 2007 9:25 pm    Temat postu: Czy komputer pokładowy pracuje w DIESLU z mechaniczna pompą? Odpowiedz z cytatem

Komputerek można zamontowac do diesla z mechaniczną pompą, pod warunkiem, że nie chcemy kożystać z funkcji związanych z odczytem zużycia paliwa, w kompecie dokładam programik który nie wyświetla informacji o zuzyciu paliwa ( dla własnie tych którzy chcą montować komputerki w dieslach, lub w silnikach na gaźnku)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
rafal
Site Admin


Dołączył: 08 Lis 2007
Posty: 1180
Skąd: Olkusz

PostWysłany: Sro Sty 02, 2008 8:11 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

UWAGA !!

Jest potwierdzony przypadek zamontowania komputerka w DIESLU z mechaniczna pompą i mechanicznymi wtryskiwaczami
.
Jest to silniki TDI w Audi. Warunkiem jest aby pompa nie miała gazu "na lince" tylko ma miec elektroniczne sterowanie, w takim układzie według jednego z kolegów "wojtekaudi1" wszystko działa wysmienicie, w takim razie czekamy nakolejne potwierdzone przypadki !
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
sir Konrad
Nowy


Dołączył: 31 Paź 2008
Posty: 1

PostWysłany: Pią Paź 31, 2008 1:23 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy jest szansa żeby komputerek poprawnie działał w dieslu bez TDI
1,9 Citroen Berlingo(to samo co Peugot Partner) z 1999/2000 roku.
Nie znam się na silnikach i nie wiem jakie właściwości ma taki silnik dlatego pytam.
Może jakiś fachowiec od mechaniki mi pomoże ten problem rozwiązać.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
rafal
Site Admin


Dołączył: 08 Lis 2007
Posty: 1180
Skąd: Olkusz

PostWysłany: Pią Paź 31, 2008 10:43 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

musisz wiedzieć, czy silnika ma mechaniczną pompę bo jełsi tak- to niesttey nie zadziała
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Andreww210
Nowy


Dołączył: 05 Gru 2008
Posty: 1

PostWysłany: Pią Gru 05, 2008 2:56 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam,

mam mercedes w210 z mechaniczną pompą wtryskową.(300 TD)

Nie mam linki gazu tylko potencjometr z którego sygnał idzie do pompy.

Wiązka która idzie do pompy ma 4 przewody.

Czy można by się podpjąc do któregoś z przewodu ?

Bo przyznam szczerze że zależy mi włąśnie na odczycie spalania.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.nestor-electronic.pl Strona Główna -> Pytania dot. Komputera pokładowego Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group