Forum www.nestor-electronic.pl Strona Główna www.nestor-electronic.pl
Forum sterowników procesorowych- programy BASCOM
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Zdalny LCD ze sterownikiem

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.nestor-electronic.pl Strona Główna -> Sterownik pieca CO
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
thral666
Lekko zaangażowany


Dołączył: 08 Sty 2009
Posty: 65

PostWysłany: Czw Sty 08, 2009 7:45 pm    Temat postu: Zdalny LCD ze sterownikiem Odpowiedz z cytatem

Z tego co przeczytałem rozumiem że ustawianie temperatury jest za pomocą klawiszy na płytce?? Teraz pytanie czy te klawisze mogą znajdować się w domu razem ze zdalnym wyświetlaczem LCD?

Chodzi mi o to zebym mógł sterować temp z domu a nie przy piecu Smile

Piec CO mam w piwnicy a mieszkanie na 2 piętrze Razz odległość wyświetlacza zdalnego LCD po kablu to jakieś 10m Smile dało by rade ??
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
rafal
Site Admin


Dołączył: 08 Lis 2007
Posty: 1180
Skąd: Olkusz

PostWysłany: Czw Sty 08, 2009 8:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mógł byś sobie przedłużyć klawiaturkę tylko to nie bardzo ma sens bo na wyswietlaczy masz wyswietlane tylko odczyty a nie wyswietla on informachji podczas programowania, wiec sensu nie widze
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
marekp
Nowy


Dołączył: 15 Sty 2009
Posty: 3
Skąd: ---

PostWysłany: Czw Sty 15, 2009 4:26 pm    Temat postu: odnośnie pytania zadanego przez thral Odpowiedz z cytatem

Thral chciał umieścić klawiaturę w okolicy wyświetlacza, żeby sterować piecem z mieszkania. Rafał odpowiedziałeś, że to nie ma sensu bo wyświetlacz podaje tylko wartości z czujników pomiarowych. Mam pytanie:
Czy podczas pracy sterownika mogę zmienić temperaturę zadaną na piecu z np. 50 st. C do 70 st. C lub zmienić czas przedmuchu wentylatora?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Tlen WP Kontakt
marekp
Nowy


Dołączył: 15 Sty 2009
Posty: 3
Skąd: ---

PostWysłany: Czw Sty 15, 2009 4:54 pm    Temat postu: Przepraszam mały błąd Odpowiedz z cytatem

Rafał napisałeś, że to nie ma sensu bo wyświetlacz nie pokazuje parametrów podczas programowania. Nie tak jak napisałem, że wyświetlacz pokazuje tylko parametry z pomiaru temp.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Tlen WP Kontakt
rafal
Site Admin


Dołączył: 08 Lis 2007
Posty: 1180
Skąd: Olkusz

PostWysłany: Pią Sty 16, 2009 5:11 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kod:
Czy podczas pracy sterownika mogę zmienić temperaturę zadaną na piecu z np. 50 st. C do 70 st. C lub zmienić czas przedmuchu wentylatora?


Nie czytasz dokłądnie opisu a szkoda.

Oczywiscie mozesze zmienieć sobie czas przedmuchów to nie jest problem, wszytko ustawiane z klawiatury.
A druga sprawa to niestety nie ma możłiwości utrzymywania temperatury na piecu, utrzymujemy zadaną temperaturę w mieszkaniu, to jest bardziej ekonomiczne i tak jest napisany program
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.nestor-electronic.pl Strona Główna -> Sterownik pieca CO Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group