Forum www.nestor-electronic.pl Strona Główna www.nestor-electronic.pl
Forum sterowników procesorowych- programy BASCOM
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Kupić czy nie -pomocy
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.nestor-electronic.pl Strona Główna -> Komputer pokładowy-zagadnienia ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
zigzag
Nowy


Dołączył: 15 Lis 2007
Posty: 9
Skąd: małopolska

PostWysłany: Czw Lis 15, 2007 12:29 pm    Temat postu: Kupić czy nie -pomocy Odpowiedz z cytatem

Witam.

Obserwuje komputerek na Allegro już od jakiegoś czasu i pomysł mi sie bardzo podoba.
Jednak czytam forum i piszecie o błędach w programie w nowych wersjach w związku z tym proszę o pomoc!

Czy można liczyć na poprawę programu ?

Osobiscie potrzebuje układ żeby obsługiwał swiatła lub chociaż przypominał o włączeniu, no i termometr bo w mojej bryce nie ma takowego. A pozostałe funkcje jak by działały to też by było super Smile

W związku z tym zwracam się z prośbą o opinie na temat komputerka, warto kupić czy nie? Czy z zamontowaniem jest duży problem?
Jak to działa w aucie ? oczywiście poza tym co pisze na allegro Smile

pozdrawiam i czekam na opinie zigzag
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
SebiCo
Rozpoczyna


Dołączył: 13 Lis 2007
Posty: 32

PostWysłany: Czw Lis 15, 2007 12:38 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Komputerek jest OK !
Podłączenie też jest proste, działa wszystko dobrze jedynie pomiar średniego spalania jest trochę niedopracowany, ale wynika to z "odmiennej koncepcji pomiaru" autora projektu Very Happy Ale wszystkie bolączki są na bieżąco poprawiane oraz trwają pracę nad nową wersją oprogramowania, która powinna co nieco poprawić oraz dodać nową funkcjonalność.
CYT:
"Osobiscie potrzebuje układ żeby obsługiwał swiatła lub chociaż przypominał o włączeniu, no i termometr bo w mojej bryce nie ma takowego. A pozostałe funkcje jak by działały to też by było super Smile " - te funkcje działają w 100% dobrze.

Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Lewy
Lekko zaangażowany


Dołączył: 14 Lis 2007
Posty: 53
Skąd: W-wa

PostWysłany: Czw Lis 15, 2007 12:38 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Funkcje na których Ci zależy działają bez problemu. Jak widać wszelkie sugestie i zgłaszane błędy są szybko poprawiane i udostępniana jest następna wersja oprogramowania.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
procesorek
Nowy


Dołączył: 15 Lis 2007
Posty: 7

PostWysłany: Czw Lis 15, 2007 7:06 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja mam zamontowany komputerek od prawie roku i jestem zadowolony.

Jeśli chodzi o zamontowanie to większych problemów nie ma, najwięcej roboty chyba przy montarzu mechanicznym, zeby wszytko ładnie wyglądało.

Czytałem forum i podobno jest już nowa wersja programu, ale sam jej nie testowałem (puki co mam 2.0) jak dla mnie wystarczająca. No i podobno trwaja prace nad nowszą wersją - więc trzeba poczekać cierpliwie.

po zamontowaniu miałem tylko jeden problem- komputerek się sam resetował, ale to z mojej winy nie doczytałem że trzeba zamontować oporniczek między reset a 5V, jak zamontowałem problem ustąpił. Od tego czasu problemów nie ma.

Jeśli chodzi o mnie to dzięki ostrzeganiu o braku swiateł zaoszczędziłem pareset złotych, oczywiśce teraz też już nie zapominam ich zgasic Smile

Podsumowując produkt godny polecenia
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
zagrycha
Nowy


Dołączył: 14 Lis 2007
Posty: 22
Skąd: Jelenia Góra

PostWysłany: Pią Lis 16, 2007 8:19 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jesli chodzi o termometr, to jest ok, pomiar dokładny i szybko ustala temperaturę (wystarczy przytzymac palcem czujnik i od razu rośnie) ale jest tylko jeden, wiec drobna wada, bo przydały by sie minimum dwa - taka moja sugestia

Druga sprawa to światła, funkcja przypominania działa ok, ale przy włączaniu i wyłączaniu manualnym, przy sterowaniu automatycznym przez komputer sprawa trochę sie sypie,alarmuje nawet jak komputer włączy, ze należy je włączyć manualnie, na szczęście po 2-3 sekundach alarm cichnie
Przy światłach należy wspomnieć ze można dostać mandat nie tylko za jazdę bez świateł przednich, ale również za jadze bez oświetlenia tablicy lub świateł postojowych tylich, a w 99% autach oba te odwody są załączane niezależnie przez przełącznik zespolony przy kierownicy. Kolejny problem to światła drogowe (dlugie) przy zastosowaniu sterowaniem przez komputer będą sie palić oba, co może doprowadzić do spalenia instalacji, wiec zęby uniknąć tego problemu musiałem dokupić 4 przekazniki (kosz na alegro ok 30 zl)

dodał ADMIN
problem rozwiązany poprawiony plik na download- zapraszam


Ostatnio zmieniony przez zagrycha dnia Czw Gru 20, 2007 12:16 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
rafal
Site Admin


Dołączył: 08 Lis 2007
Posty: 1180
Skąd: Olkusz

PostWysłany: Pią Lis 16, 2007 9:59 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No niesttey ale żeby poprawnie załąnczać swiatła trezba doidatkowe prezkazniki- oczywiscie zalezne to tez jest od instalacji w samochodzie ale na jednym przekazniku nie da rady tego zrobic.

Jelsi chodzi o ten alarm to nie zauważyłem takiego problemu, może masz nie tak podłączony prezwód sprawdzający załączenie swiateł ? trudno mi to teraz stwierdzic, albo poprostu problem polega na tym że zanim zadziałją Twoje dodatkowe prezkazniki to komputerem juz zdąży sprawdzić czy są włączone swiała a jak dodatkowe przekazniki włączą się o 0,5 sekundy pózniej niz ten w komputerku to zeczywiście może Ci taki alarmik na chwile sie załanczac jednak za kilka sekund ma sie odrazu wyłączyc. Więc nie wiem czy to na 100 % problem komputerka.

Oczywiście zerkne do samego programu zeby zobaczyc co się da z tym zrobić
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
zagrycha
Nowy


Dołączył: 14 Lis 2007
Posty: 22
Skąd: Jelenia Góra

PostWysłany: Pią Lis 16, 2007 10:10 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Prawdopodobnie jest tak jak mowisz, w gre wchodzi tu czas zalaczenia przekaznika, ale nie ma innej mozliwosci podlaczenia, bo prekaznik na plytce ma obciazalnosc 5A, a sam przód pobiera ok 10A, do tego tyl i postojowe. Dobrze by bylo ustawic to sprawdzanie czy sa wlaczone swiatla z jakas sekunde pozniej, mysle ze to by rozwiazalo problem niepotrzebnego załaczania "przypomnienia" o swiatłach. Przedód mam podlaczony dobrze, jak wlacze swiatla manualnie zanim rusze, alarm nie wlacza sie.
Pozdr

dodał ADMIN
problem rozwiązany poprawiony plik na download- zapraszam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
rafal
Site Admin


Dołączył: 08 Lis 2007
Posty: 1180
Skąd: Olkusz

PostWysłany: Pią Lis 16, 2007 10:19 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Postaram sie zobaczyc czy sie nie za opóznic sprawdzania swiateł, pomysl mam następujacy:

Załanczanie automatyczne swiateł po przekroczeniu 5 KM/h

Sprawdzanie czy sa załaczone po przekroczeniu 10 KM/h jak nie to wtedy alarm
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
zagrycha
Nowy


Dołączył: 14 Lis 2007
Posty: 22
Skąd: Jelenia Góra

PostWysłany: Pią Lis 16, 2007 10:23 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pomysł bardzo dobry, a co w sytuacji gaszenia silnika?? Tu raczej moze pomoc tylko opoznienie czasowe, ale to jest mniej istotne, wazne aby przynajmniej podczas ruszania alarm sie nie załaczał
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
procesorek
Nowy


Dołączył: 15 Lis 2007
Posty: 7

PostWysłany: Pią Lis 16, 2007 10:23 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U mnie nie występuje proble z alarmem- wszytko funkcjonuje poprawnie- ruszam i swiatła się zapalaja a potem jak zgasze to gasną- nie wiem dokładnie jak mam podpięte bo podłanczał mi to kolega elekryk sam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
zigzag
Nowy


Dołączył: 15 Lis 2007
Posty: 9
Skąd: małopolska

PostWysłany: Pią Lis 16, 2007 12:24 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Niestety, ale bardzo mi nie pomagacie. Na 50 zarejestrowanych ludzi odpisało mi tylko chyba 3 osoby Sad Czyli co? mam rozumieć, ze cała reszta jest niezadowolona ?

Jeśli chodzi o poprawki w programie - to zrozumiałe, nawet Microsoft wypuszczając Windows zaraz robi jakieś poprawki, więc nie ma co wymagać od kogoś 100% nieomylnosci- ciesze się ze piszecie że pojawiaja się nowe wersje programu- to jest duża pociecha.

Prosił bym jeszcze innych o swoje opinie- już nawet nie z myślą o mnie, a o innych potencjalnych kupujących.

Przepraszam za moją nahalność, jednak dla mnie nawet te 100 zł wyżucone w błoto nie ma sensu, więc chce mieć pewność- a niby kogo mam zapytać? Sprzedajacy zawsze będzie zachwalał swój produkt, a najbardziej obiektywne będą wypowiedzi użytkowników.

Tak więc piszcie konkretnie- fajny- kup bo warto
albo nie kupuj bo nie warto.

Z tego co czytałem na allegro forum powstało aby przekonać, lub też nie ewentualnych kupujacych- mysle że to uczciwe podejście

Tak więc czekam na dalsze opinie !

Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
zagrycha
Nowy


Dołączył: 14 Lis 2007
Posty: 22
Skąd: Jelenia Góra

PostWysłany: Pią Lis 16, 2007 12:31 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wg mnie warto kupic, fajna rzecz,pozwala oszczedniej jezdzic, tylko troche poprawek nalezy wprowadzic i bedzie full wypas
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
zenek
Nowy


Dołączył: 16 Lis 2007
Posty: 3
Skąd: OPOLE

PostWysłany: Pią Lis 16, 2007 7:08 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam komputerek ok ponad 3 miesięcy, jak do tej pory wszytko działa bez problemów.

Dzisiaj pobrałem najnowszą wersję 3.11 (dość szybko ich przybywa)
Jak przetestuje to napisze.

Jeśli chodzi o pytanie warto czy nie warto?

Moja odpowiedz- oczywiście warto. Za taką cenę można nieżle zbajerować autko Smile
Kazdy kto do mnie wsiada to sprzęcik mu się podoba, lepszy bajer niż dobre radio- bo radio może mieć każdy a tu trzeba trochę własnej inicjatywy.

Pytasz czy trudno zamontować- ja problemu nie miałem w moim wozie akurat wszystkie sygnały przy liczniku (daewo nubira2). Mam instalacje gaz. 2 generacji i też pokazuje wszystko jak należy.

Jeśli chodzi o to czemu nikt więcej nie pisze- wiadomo to POLSKA a Polacy tylko narzekać umieją więc się nie dziw ze nikt się nie zachwyca a większość postów to informacje o błędach programu. Jak widać błędy są sukcesywnie usuwane, więc szansa na program bez błędów jest spora.

Pozdrawiam i jak wspominałem po przetestowaniu wersji najnowszej napiszę czy jest OK.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
steven
Nowy


Dołączył: 17 Lis 2007
Posty: 5

PostWysłany: Sob Lis 17, 2007 2:19 pm    Temat postu: WARTO ! ! ! Odpowiedz z cytatem

ale pod jednym warunkiem, że lubisz posiedzieć torszkę przy samochodzie... bajer rewelacyjny, zamontować też można calkiem ładnie, ale wymaga to jednak trochę czasu...

Ja jednak uważam, że jeżeli ktoś traktuje samochod trochę inaczej niż parę butów, to będzie go cieszyła taka mała rzecz Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Lewy
Lekko zaangażowany


Dołączył: 14 Lis 2007
Posty: 53
Skąd: W-wa

PostWysłany: Sob Lis 17, 2007 11:08 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zigzag napisał:
Niestety, ale bardzo mi nie pomagacie. Na 50 zarejestrowanych ludzi odpisało mi tylko chyba 3 osoby Sad Czyli co? mam rozumieć, ze cała reszta jest niezadowolona ?


Nie, masz to rozumieć, że gdyby pozostała 47 zalogowanych była niezadowolona, to napewno któryś z nich by Ci o tym napisał. Jeśli jednak są zadowoleni i przeczytali już trzy pochlebne opinie, to nie piszą n-ty raz tego samego.
Jeśli Polską naturą jest tylko narzekanie, to na postawione pytanie obezwaliby sie sami malkontenci. Skoro takich głosów tutaj jednak nie ma, to wysnuj konstruktywne wnioski Confused
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
zigzag
Nowy


Dołączył: 15 Lis 2007
Posty: 9
Skąd: małopolska

PostWysłany: Nie Lis 18, 2007 8:10 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam nadzieję, że to co napisał LEWY to prawda, może żeczywiście za dużo wymagam. W związku z tym decyduje się i kupuje komputerek.

Jak sprzęcik do mnie dotrze to podziele sie pierwszymi wrażeniami, oczywiście postaram się nie rozstawać z forum.

Dzieki za pomoc
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
zenek
Nowy


Dołączył: 16 Lis 2007
Posty: 3
Skąd: OPOLE

PostWysłany: Pon Lis 19, 2007 7:31 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To znów ja- jak obiecywałem

Wgrałem do komputerka najnowszą wersję programu 3.12

U mnie funkcjonuje naprawdę super ze swiatłami żadnych problemów i uważam iż rozwiązanie z zaświecaniem przy 5 KM/h jest super, przynajmniej jest czas na zdrapanie lodu z szyb a swiatła niepotrzebnie się nie swiecą zaraz po zapaleniu silnika.

Reszta funkcji komputerka też działa poprawnie, wprawdzie nie przejechałem jakiejś długiej trasy i spalania średniego nie testowałem dokładnie, ale na pierwszy rzut oka wygląda OK.

Wiem, że już się zdecydowałeś na zakup, jednak jak obiecałem recenzuje to co wykonałem i zauważyłem.

Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
zigzag
Nowy


Dołączył: 15 Lis 2007
Posty: 9
Skąd: małopolska

PostWysłany: Czw Lis 22, 2007 8:14 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam ponownie

No i się doczekałem i dostałem przesyłkę, obiecałem że napiszę, więc jestem.

Pierwsze wrażenie - całkiem pozytywne, płytka ładna i ładnie zmontowana, ale nie będe tu robił reklamy i przechodzę do sedna.

Po podłączeniu do zasilania układ się resetował- przynajmniej tak myślałem, jednak jak się okazało- po konsultacji telefonicznej ze sprzedawcą- tak się dzieje jak się płytkę uruchomi bez "układu dopasowującego".
Tak więc polutowałem te kilka rezystorków i diodek (swoją drogą naprawdę fajnie, że w komplecie jest zdjęcie jak to polutować, bo dla początkującego elektronika to mógł by być problem). Po polutowaniu i podłączeniu do płytki układ działał poprawnie. To znaczy wobóle się nie załączył, dopiero jak do kabelka "stacyjka" podałem +12V to wstał i przeszedł do trybu programowania.

Jutro zaczynam instalację w moim aucie i myślę, że przez weekend sobie z tym poradzę, jak wszytko zainstaluje to znów sie odezwę, aby się podzielić kolejnymi wrażeniami.

Tak więc do usłyszenia........, moze do odczytania Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
zigzag
Nowy


Dołączył: 15 Lis 2007
Posty: 9
Skąd: małopolska

PostWysłany: Wto Lis 27, 2007 8:47 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Minęło kilka dni i znów jestem Smile

Udało mi się wreszcie zamontować komputerek w mojej bryce Smile.

Było troszke problemów podczas montarzu mechanicznego, jednak sobie poradziłem.
Panel przedni wykonałem w bardzo prostu sposób: narysoałem ładny rysuneczek w corelu opis przycisków i tak dalej w miejscu okienka na wyświetlacz zostawiłem wolne miejsce i wydrukowałem na drukarce. Potem wyciąłem okienko na wyswietlacz i kartkę zalaminowałem w punkcje laminowania dokumentów. Potem dociąłem do wymaganych rozmiarów i przykleiłem taśmą samoprzylepną, na wcześniej przykręcony do plastikowej płytki wyswietlacz, miałem tam również odrazu przyklejone przyciski które dostaełem w komplecie. Po naklejeniu mojego panelu całość wygląda bardzo ładnie i profesjonalnie.
PS. Niestety sam na to nie wpadłem- znalazłem podobny opis na sieci i skożystałem z niego.

Po tym jak zamontowałem już wszytko w aucie rozpocząłem testy:
Najpierw skonfigórowałem układ na odcinku 5 Km. jednak póżniejze wskazania nie były zbyt dokładne, dopiero dnia następnego po prezjechaniu prawie 100 Km- odczyty były bardzo wiarygodne.

Ogólnie jestem bardzo zadowolony z komputerka - sprawuje się super, w najbliższym czasie będę próbował zaktualizować oprogamowanie do nowszej wersji (chyba 3.11). Jak mi sie uda to znów opisze.
Teraz jak ktoś wsiada do mnie do auta to pierwsze zwraca uwagę na komputerek Smile


Uwaga! Ciekawostka.
Jak się okazało po zamontowaniu komputerka -mój licznik w samochodzie zawyża wskazania prędkości o około 10% !! Początkowo myślałem że to niepoprawne wskazania komputerka, jednak jak pożyczyłem od kumpla nawigację GPS, która również pokazuje prędkość okazało się, iż komputerek i nawigacja mają identyczne wskazania a licznik pokazuje wiecej. - Ciekawe nie ? Jeszcze jedną ciekawostką jest to iż zużycie paliwa na wolnych obrotach bez włączonych świateł jest o około 0,2l/h niższe niż po ich włączeniu! Można by się pokusić o policzenie ile paliwa rocznie spalamy na to tylko aby swiecić swiatłami zupełnie niepotrzebnie w dzień Smile

No to do następnego razu.......
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
zigzag
Nowy


Dołączył: 15 Lis 2007
Posty: 9
Skąd: małopolska

PostWysłany: Sro Gru 19, 2007 6:20 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Troszkę czasu minęło.......

Wreszcie wgrałem nowy soft do komputerka. W międzyczasie kupiłem w sklepie internetowym programator STK200/300 bo na samych kabelkach nie za każdym razem procesor sie programował. Ale z programatorem nie ma żadnych problemów podczas programowania.

Jak ktoś kupuje płytkę to odrazu proponuje dokupić programator- nie będzie miał problemów takich jak ja.

A teraz do żeczy: nowy soft mi sie podoba, zapalanie swiateł super (juz nie będe płacił mandatów), pozostałe funkcje też OK. Samego spalanie średniego nie miałem kiedy dokładnie sprawdzić bo nie byłem w dłuższej trasie, ale śmiało można wgrywać nowszą wersję bo poprawia funkcjonalność sprzętu.

Teraz czekamy na nowszą wersję softu. Pozdrawiam......
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
tadekb1
Rozpoczyna


Dołączył: 23 Lis 2007
Posty: 30
Skąd: Lublin

PostWysłany: Czw Gru 20, 2007 11:43 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

do zigzag możesz podać linka do opisu panela
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
zigzag
Nowy


Dołączył: 15 Lis 2007
Posty: 9
Skąd: małopolska

PostWysłany: Czw Gru 20, 2007 3:04 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

o jaki panel Ci chodzi ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
tadekb1
Rozpoczyna


Dołączył: 23 Lis 2007
Posty: 30
Skąd: Lublin

PostWysłany: Czw Gru 20, 2007 6:44 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

panel przedni co opis znalazłeś w sieci
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
rafal
Site Admin


Dołączył: 08 Lis 2007
Posty: 1180
Skąd: Olkusz

PostWysłany: Czw Gru 20, 2007 7:00 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Widziałem chyba ten opis panelu przedniego również Smile

A wygląda to tak: projektójesz sobie panel jak ci pasuje w korelu, potem drukujesz na drukarce kolorowej w jak najlepszej rozdzielczosci, potem idziesz do punktu laminowania dokumentów, laminujesz kartkę najlepiej z obu stron, potem docimasz do wymaganych wymiarów i masz tanim kosztem zrobiony ładny panel Smile

W miejscu okienka na wyswietlacz, musisz najpierw wyciąść okienko oczywiście Smile

Myśle, ze to wystarczy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
wienius
Nowy


Dołączył: 12 Gru 2007
Posty: 22

PostWysłany: Nie Gru 23, 2007 12:06 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przed kupnem sprzedający powie ci że udziela wszelkiej pomocy
Kupiłeś jesteś skazany na siebie ,obejrzyj zdjęcia filtrów wejściowych
sugestia żeby zamontować to w miejscu połączenia z sygnałem nie do końca trafne ,wystarczy sam opornik 47k pozostała część na płytce np uniwersalnej montaż na płytce komputera odpada zbyt delikatne ścieżki
program dostaniesz wersje podstawową nowe modyfikacje musisz wgrać sam
Tyle uwag dla wahających sie
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
rafal
Site Admin


Dołączył: 08 Lis 2007
Posty: 1180
Skąd: Olkusz

PostWysłany: Nie Gru 23, 2007 5:44 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Miałem ochote usunąć Twój wpis ! jdnak sie powstrzymałem- ale czuje sie urażony!!

Oskarżasz mnie o to że zostałes na lodzie tak ?- a może przyczytaj swoje posty co ? i zobacz kto na nie odpowidał ? Jakoś na wszytkie pytania dostałeś odpowiedz.

Miałes jakiś problem to nie tylko ja ale i inni próbowali co pomóc- no i z tego co widze to poradziłeś soebie z problemem.

A programy dostałeś wszytkie wersje w komplecie, nie rozumię o co chodzi z tym wgrywaniem nowego softu ? - co ja mam jezdzić do ludzi i im wgrywać ? Przeciez uczciwie mam napisane że w kompecle masz wersje 1.0, jak czytałes opis to nie powinnes być zdziwiony ! Mam tez napisane z jakiego powodu !

Lubie wszytko- ale to chyba lekka przesada !

No ale jak to mówią "jeszcze sie taki nie urodził co by wszytkim dogodził"

To tykle z mojej stronu
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
zenek
Nowy


Dołączył: 16 Lis 2007
Posty: 3
Skąd: OPOLE

PostWysłany: Nie Gru 23, 2007 8:25 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam, dawno nic nie pisałem, bo głównie forum ogladam, ale teraz myśle że powinienem.

Niestety ale nie zgodze się z kolegom "wienius" ! A to dlatego, że wielokrotnie dzwoniłem do sprzedającego- wręcz czasem to już, aż był wstyd i zawsze otrzymywałem odpowidzi na moje pytania, raz tylko zostałem skierowany do poczytania forum i żeczywiście odpowiedz znalazłem.

A w zasadzie to chyba powstanie tego forum jest najlepszym dowodem na to, iż sprzedający nie zostawia kupujących na pastwe losu. Dowodem było choćby powstanie na szybko kilku nowych wersji komputerka.

Tak więc ja uważam iż sprzedający ma uczciwe podejście.

Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
nowy
Nowy


Dołączył: 15 Lis 2007
Posty: 2

PostWysłany: Nie Gru 23, 2007 8:29 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zgadzam się z zenkiem

Sam dzwoniłem i pisałem na meila i zawsze prędzej czy póżniej dostaem odpowiedz
Tak więc support jest Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Miglandz
Stały bywalec


Dołączył: 11 Gru 2007
Posty: 145

PostWysłany: Pon Gru 24, 2007 9:35 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a tak pozatym jest to projekt dla hobbystów Smile wiec co to by była za zabawa jak by wszystko było już gotowe i wgrane Twisted Evil
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
LoLu
Zawsze na posterunku


Dołączył: 13 Lis 2007
Posty: 161
Skąd: Poznań (okolice) Nowy Tomyśl

PostWysłany: Wto Gru 25, 2007 4:55 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Świeta racja miglandz
_________________
Od kiedy powstało GOOGLE pytania nie maja sensu ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.nestor-electronic.pl Strona Główna -> Komputer pokładowy-zagadnienia ogólne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group