Forum www.nestor-electronic.pl Strona Główna www.nestor-electronic.pl
Forum sterowników procesorowych- programy BASCOM
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

problem z komp. pokładowym

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.nestor-electronic.pl Strona Główna -> Pytania dot. Komputera pokładowego
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
grzego3
Nowy


Dołączył: 09 Paź 2009
Posty: 5

PostWysłany: Sob Gru 22, 2012 12:29 am    Temat postu: problem z komp. pokładowym Odpowiedz z cytatem

Witam, po włączeniu stacyjki na wyświetlaczu mam tylko zielony ekran, może wie ktoś co to za przyczyna [atmega8 z 3 przekaźnikami].
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
rafal
Site Admin


Dołączył: 08 Lis 2007
Posty: 1180
Skąd: Olkusz

PostWysłany: Pią Gru 28, 2012 6:24 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

sprawdz połączenie z wyswietlaczem
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
cooladrian
Nowy


Dołączył: 21 Sty 2010
Posty: 9

PostWysłany: Wto Sty 01, 2013 7:36 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

spróbuj wyregulować delikatnie kontrast wyświetlacza na płytce.
_________________
Aby być mądrym, nie wystarczy mieć wiele ksiąg: osioł dźwigający na grzbiecie wiele książek nie jest przez to mądrzejszy.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
grzego3
Nowy


Dołączył: 09 Paź 2009
Posty: 5

PostWysłany: Sro Sty 02, 2013 11:33 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Odłączyłem i podłączyłem na nowo wszystkie wtyczki i zaczął działać. Na jaki mogę wymienić procesor aby mu dołożyć funkcji?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
cooladrian
Nowy


Dołączył: 21 Sty 2010
Posty: 9

PostWysłany: Nie Sty 06, 2013 7:28 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

możesz sobie wgrać nowszą wersje programu po przez programator - http://www.sklep.nestor-electronic.pl/programatory,451723,2,1.html
lub kupić nowy procek - http://www.sklep.nestor-electronic.pl/procesory,513215,2,1.html
_________________
Aby być mądrym, nie wystarczy mieć wiele ksiąg: osioł dźwigający na grzbiecie wiele książek nie jest przez to mądrzejszy.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
grzego3
Nowy


Dołączył: 09 Paź 2009
Posty: 5

PostWysłany: Pon Sty 07, 2013 11:51 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a czy któryś z nich wystarczy podmienić z moim?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
cooladrian
Nowy


Dołączył: 21 Sty 2010
Posty: 9

PostWysłany: Sro Sty 09, 2013 7:40 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

http://www.sklep.nestor-electronic.pl/procesor_atmega328_dip_28_32_k_flash,565768,3.html - przy zamawianiu zaznacz że chcesz aby wgrany był program do dużej płytki z przekaźnikami.
"spytaj się Rafała czy trzeba zrobić przeróbkę tego procesora tak jak z atmega8"
_________________
Aby być mądrym, nie wystarczy mieć wiele ksiąg: osioł dźwigający na grzbiecie wiele książek nie jest przez to mądrzejszy.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.nestor-electronic.pl Strona Główna -> Pytania dot. Komputera pokładowego Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group