Forum www.nestor-electronic.pl Strona G堯wna www.nestor-electronic.pl
Forum sterownik闚 procesorowych- programy BASCOM
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   U篡tkownicyU篡tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj si, by sprawdzi wiadomo軼iZaloguj si, by sprawdzi wiadomo軼i   ZalogujZaloguj 

Ustawienia fuse bit w nowym procku
Id do strony 1, 2  Nast瘼ny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.nestor-electronic.pl Strona G堯wna -> P造tka testowa ATMEGA8
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast瘼ny temat  
Autor Wiadomo嗆
rafal
Site Admin


Do陰czy: 08 Lis 2007
Posty: 1180
Sk康: Olkusz

PostWys豉ny: Sob Sty 12, 2008 9:35 pm    Temat postu: Ustawienia fuse bit w nowym procku Odpowiedz z cytatem

Skopjowano z jednego z w徠k闚 ze wzgl璠u na czesto zadawane pytanie tego typu

jak kupi貫s nowy procek to ma on fabrycznie ustawiony oscylator na 1 MHZ wewn皻rzny

W zwi您ku z tym musisz zmini ustawienia oscylatora (opis chyba jest na p造cie, ale nie jestem pewien)

Wygl康a to tak 瞠, jak w陰czysz programownaie to masz 3 zak豉dki z lewej FLASH ROM
po 鈔odku EEPROM
po prawej LOCK and Fufe Bits- i ta nas interesuje
klikasz read i procek si zczyta poka瞠 瞠 to ATMEBGA8 itd.
Odnajdujesz pole oscylator i tam b璠ziesz mia inetrnal oscylator 1 MHz- klikasz na to i wybierasz EXtetrnal oscylator (maja by same jedynki !!!!)
klikasz write Fuse Bits

I cieszysz sie poprawnym dzia豉niem nowego procka
Powr鏒 do g鏎y
Zobacz profil autora Wy郵ij prywatn wiadomo嗆 Wy郵ij email Odwied stron autora
janmil987
Nowy


Do陰czy: 02 Gru 2007
Posty: 9

PostWys豉ny: Wto Sty 22, 2008 8:42 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jesli to mo磧iwe to prosze bardziej dok豉dnie ten temat bo na p造cie go nieznalaz貫m
Powr鏒 do g鏎y
Zobacz profil autora Wy郵ij prywatn wiadomo嗆
janmil987
Nowy


Do陰czy: 02 Gru 2007
Posty: 9

PostWys豉ny: Wto Sty 22, 2008 9:54 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wychodzi na to 瞠 jest zablokowany bo nic nie widzi wog鏊e procka,czy jest nato jaki prosty spos鏏??
Powr鏒 do g鏎y
Zobacz profil autora Wy郵ij prywatn wiadomo嗆
rafal
Site Admin


Do陰czy: 08 Lis 2007
Posty: 1180
Sk康: Olkusz

PostWys豉ny: Sro Sty 23, 2008 8:15 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jak ju nie widzisz procka to znaczy 瞠 z niegoi juz nic nie bedzie, oczywi軼ie zak豉dam ze inny jest widoczny a jak nie to znaczy masz 磧e skonfog鏎owany bascom, opis jest na forum, jest tez na po造cie cd kt鏎 do豉nczam w "mikroprocesorowej oslej 陰czce" tam jest opisane krok po kroku jak sie programuje procesory w razie czego prosze dzwoni
Powr鏒 do g鏎y
Zobacz profil autora Wy郵ij prywatn wiadomo嗆 Wy郵ij email Odwied stron autora
janmil987
Nowy


Do陰czy: 02 Gru 2007
Posty: 9

PostWys豉ny: Sro Sty 23, 2008 5:44 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ten procek jest funkiel n闚ka ze sklepu ,inne widzi czyli bascom ok
Powr鏒 do g鏎y
Zobacz profil autora Wy郵ij prywatn wiadomo嗆
rafal
Site Admin


Do陰czy: 08 Lis 2007
Posty: 1180
Sk康: Olkusz

PostWys豉ny: Sro Sty 23, 2008 6:55 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jak widzi inne to procek do kosza ja tak wy簑cam najmniej jednego na tydzie Smile
Powr鏒 do g鏎y
Zobacz profil autora Wy郵ij prywatn wiadomo嗆 Wy郵ij email Odwied stron autora
janmil987
Nowy


Do陰czy: 02 Gru 2007
Posty: 9

PostWys豉ny: Sro Sty 30, 2008 9:26 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

to jaka por帳ana sprawa ,sprawdzi貫m czy czyta programator okaza這 sie 瞠 z orgina逝 od ciebie zczyta這 ale niestety te go szlag trafi ,je郵i co kt鏎y trzeba wyrzuca to do d,, z takimi urz康zeniami
Powr鏒 do g鏎y
Zobacz profil autora Wy郵ij prywatn wiadomo嗆
rafal
Site Admin


Do陰czy: 08 Lis 2007
Posty: 1180
Sk康: Olkusz

PostWys豉ny: Sro Sty 30, 2008 10:50 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a mo瞠 masz problem z zasilaniem- i to jest przyczyna uszkadzania si procesor闚 ? a mo瞠 grzeba貫s w fuse bitach i tak uwali貫s procesor ?

Ja a i owszem wyzucam jednewgo w tygodniu ale to jest jedna sztuka na oko這 150 sztuk wiec nie jest to du穎 !

Nie ma sie co denerwowa, og鏊nie procesorki AVR sa debiloodporne i wiekszych problem闚 z nimi nie ma Wink
Powr鏒 do g鏎y
Zobacz profil autora Wy郵ij prywatn wiadomo嗆 Wy郵ij email Odwied stron autora
janmil987
Nowy


Do陰czy: 02 Gru 2007
Posty: 9

PostWys豉ny: Nie Mar 02, 2008 10:48 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy m鎩 problem mo瞠 tkwi w tym 瞠 pr鏏uje programowa laptopem???
Powr鏒 do g鏎y
Zobacz profil autora Wy郵ij prywatn wiadomo嗆
rafal
Site Admin


Do陰czy: 08 Lis 2007
Posty: 1180
Sk康: Olkusz

PostWys豉ny: Nie Mar 02, 2008 8:23 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jam masz laptopa muszisz miec programator,a le to elementarna wiadomo嗆
Powr鏒 do g鏎y
Zobacz profil autora Wy郵ij prywatn wiadomo嗆 Wy郵ij email Odwied stron autora
janmil987
Nowy


Do陰czy: 02 Gru 2007
Posty: 9

PostWys豉ny: Sob Kwi 05, 2008 7:05 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zakupi貫m nast瘼n porcje atmegi ,,,b璠e pr鏏owa je uruchomi ,,czy kto po kolei mo瞠 mi podpowiedzie jak mam to robi??
Powr鏒 do g鏎y
Zobacz profil autora Wy郵ij prywatn wiadomo嗆
LoLu
Zawsze na posterunku


Do陰czy: 13 Lis 2007
Posty: 161
Sk康: Pozna (okolice) Nowy Tomy郵

PostWys豉ny: Sob Kwi 05, 2008 8:06 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Musisz wej嗆 na to forum - wybra zak豉dk strona g堯wna a potem poczyta ! Jest wszystko krok po kroku
Rafa moderuj takie posty bo tu 鄉ietnik przez takie pierdo造 sie zrobi.
Wszystko jest tylko sie czyta nie chce !
_________________
Od kiedy powsta這 GOOGLE pytania nie maja sensu ?
Powr鏒 do g鏎y
Zobacz profil autora Wy郵ij prywatn wiadomo嗆
pawelnow
Nowy


Do陰czy: 06 Gru 2007
Posty: 12

PostWys豉ny: Nie Lut 01, 2009 6:54 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

moze ktos wie jak to dokladnie sie robi w AVRDUDE... nie chce uwalic nowego procka. dziekuje
Powr鏒 do g鏎y
Zobacz profil autora Wy郵ij prywatn wiadomo嗆
Scofield
Lekko zaanga穎wany


Do陰czy: 19 Gru 2008
Posty: 48
Sk康: -----

PostWys豉ny: Sro Lut 04, 2009 8:16 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kilka dni temu mia貫m ten sam problem. A mianowicie chcia貫m ustawi na zewn皻rzny rezonator kwarcowy 8MHz. I po kilkunastu godzinach szukania znalaz貫m to co szuka貫m.
W skr鏂ie przedstawi Ci jak to powinno wygl康a:


Poni窺ze komendy wpisuj w wierszu polece.

Uwaga! Zamiast avrdude nale篡 poda 軼ie磬 dost瘼u, pod kt鏎 znajduje si program avrdude.exe np. "D:\Programy\avrdue\avrdude.exe". Nast瘼nie zamiast PROGRAM.HEX nale篡 poda 軼ie磬, pod kt鏎 znajduje si wgrywany program np "D:\mikrokontrolery\program\program.hex". Pami皻aj aby po zmienianiu fusebit闚 przy programowaniu do µC by pod陰czony zewn皻rzny rezonator kwarcowy.

dla ustawienia atmega8 do pracy na wewn. 1MHz :
avrdude -p m8 -c usbasp -U flash:w:PROGRAM.HEX:i -U hfuse:w:0xD9:m -U lfuse:w:0xe1:m

dla ustawienia atmega8 do pracy na wewn. 2MHz :
avrdude -p m8 -c usbasp -U flash:w:PROGRAM.HEX:i -U hfuse:w:0xD9:m -U lfuse:w:0xe2:m

dla ustawienia atmega8 do pracy na wewn. 4MHz :
avrdude -p m8 -c usbasp -U flash:w:PROGRAM.HEX:i -U hfuse:w:0xD9:m -U lfuse:w:0xe3:m

dla ustawienia atmega8 do pracy na wewn. 8MHz :
avrdude -p m8 -c usbasp -U flash:w:PROGRAM.HEX:i -U hfuse:w:0xD9:m -U lfuse:w:0xe4:m

dla ustawienia atmega8 do pracy na zewn. 8MHz :
avrdude -p m8 -c usbasp -U flash:w:PROGRAM.HEX:i -U hfuse:w:0xD9:m -U lfuse:w:0xee:m
Powr鏒 do g鏎y
Zobacz profil autora Wy郵ij prywatn wiadomo嗆 Odwied stron autora
pawelnow
Nowy


Do陰czy: 06 Gru 2007
Posty: 12

PostWys豉ny: Sob Lut 07, 2009 10:14 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Rozumiem ze powinienem miec jeszcze jedna plytke z rezonatorem na 8MHz... czy nie tak?
Gdzie to zdobyc i jak podlaczyc po juz sie pogubilem. przepraszam za niewiedze..
Powr鏒 do g鏎y
Zobacz profil autora Wy郵ij prywatn wiadomo嗆
pawelnow
Nowy


Do陰czy: 06 Gru 2007
Posty: 12

PostWys豉ny: Sob Lut 07, 2009 10:19 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A moze jest gdzies prosty opis jak to zrobic w AVRDUDE ,zeby ustawic fusebity w nowym Atmega8 w taki sposob jak na plytce testowej?
z gory dziekuje.
Powr鏒 do g鏎y
Zobacz profil autora Wy郵ij prywatn wiadomo嗆
Scofield
Lekko zaanga穎wany


Do陰czy: 19 Gru 2008
Posty: 48
Sk康: -----

PostWys豉ny: Sob Lut 07, 2009 2:08 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zacznijmy od tego jaki masz programator ? Je瞠li masz USB od rafal'a to i prawdopodobnie masz podstawk do programowania a na tej podstawce jest takie srebrne co w豉郾ie to jest ten rezonator kwarcowy. Je瞠li masz ten programator z podstawk to 鄉ia這 mo瞠sz zmienia fusebity Smile a je瞠li nie to tutaj masz jak pod陰czy rezonator do atmegi8 - Klik
Powr鏒 do g鏎y
Zobacz profil autora Wy郵ij prywatn wiadomo嗆 Odwied stron autora
pawelnow
Nowy


Do陰czy: 06 Gru 2007
Posty: 12

PostWys豉ny: Nie Lut 08, 2009 9:33 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Programator razem z pytka do programowania kupilem od Rafala, jak rozumiem oscylator jest juz wmontowany. Tak tez myslalem, ale lepiej sie spytac.Im wiecej szukam tym wiecej watpliwosci...
czyli aby ustawic atmege8 tak samo jak to robi Rafal, musze wpisac ta sciezke:
avrdude -p m8 -c usbasp -U flash:w:PROGRAM.HEX:i -U hfuse:w:0xD9:m -U lfuse:w:0xee:m

mam tylko pytanie gdzie dokladnie mam to wpisac?
dziekuje
Powr鏒 do g鏎y
Zobacz profil autora Wy郵ij prywatn wiadomo嗆
Scofield
Lekko zaanga穎wany


Do陰czy: 19 Gru 2008
Posty: 48
Sk康: -----

PostWys豉ny: Nie Lut 08, 2009 11:42 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

T komend musisz wpisa w programie Wiersz polece, kt鏎y znajduje si standardowo w systemach Windows. W XP jest on chyba w akcesoriach.
A wpisa musisz np tak:

"D:\Programy\avrdude.exe" -p m8 -c usbasp -U flash:w:"D:\mikrokontroler\program.hex":i -U hfuse:w:0xD9:m -U lfuse:w:0xee:m

Pami皻aj, 瞠 zamiast: D:\Programy\avrdude.exe - musisz poda swoj 軼ie磬 dost瘼u do programu avrdude.exe, tak samo jest z programem, kt鏎y wgrywasz w przyk豉dzie to jest: D:\mikrokontroler\program.hex. Oby dwie 軼ie磬i musz by podane w cudzys這wu " " - tak jak jest w przyk豉dzie.
Powr鏒 do g鏎y
Zobacz profil autora Wy郵ij prywatn wiadomo嗆 Odwied stron autora
allfred
Nowy


Do陰czy: 25 Kwi 2009
Posty: 7

PostWys豉ny: Sob Kwi 25, 2009 12:46 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam.
Tak przy okazji jedno pytanko.
Czy je郵i nie zamierzam wykorzystywa w programie zegar闚, stoper闚 og鏊nie 瘸dnych funkcji zwi您anych z odmierzaniem czasu to czy musz zmienia opisane wy瞠j fuse bit-y w nowo zakupionym (w sklepie elektronicznym) procesorze atmega8. Procesor b璠zie wykorzystany tylko do obs逝gi przeka幡ik闚 i zliczania ich za陰cze.
Pozdrawiam.
Powr鏒 do g鏎y
Zobacz profil autora Wy郵ij prywatn wiadomo嗆
Scofield
Lekko zaanga穎wany


Do陰czy: 19 Gru 2008
Posty: 48
Sk康: -----

PostWys豉ny: Sob Kwi 25, 2009 7:08 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W przypadku gdy dok豉dne odcinki czasu nie graj 瘸dnej roli, to powy窺ze ustawienia s opcjonalne.
Powr鏒 do g鏎y
Zobacz profil autora Wy郵ij prywatn wiadomo嗆 Odwied stron autora
allfred
Nowy


Do陰czy: 25 Kwi 2009
Posty: 7

PostWys豉ny: Nie Kwi 26, 2009 10:42 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam.
Dzi瘯i za in formacj.
Jeden procesor mam za豉twiony Smile
A teraz mam problem z atmeg32.
Tutaj chcia豚ym korzysta z dok豉dnego odmierzania czasu.
Czy mo瞠 kto poda by mi co dok豉dnie musz wpisa aby ustawi fuse bit'y w tym procesorze (zewn皻rzny kwarc 8MHz) bo kompletnie si na tym nie znam i nie bardzo wiem co musz wybra korzystaj帷 z tego kalkulatora http://www.engbedded.com/fusecalc/
NIe wiem czy wybra "Ext. RC Osc" czy "Ext. Crystal/Resonator" a je郵i tak to czy "Low", "Medium" czy "Hight" Freq. 瞠 o tych wszystkich ptaszkach do zaznaczania w tabelce poni瞠j nie wspomn Smile
Dzi瘯i i pozdrawiam.
Powr鏒 do g鏎y
Zobacz profil autora Wy郵ij prywatn wiadomo嗆
szok-k
Nowy


Do陰czy: 10 Kwi 2009
Posty: 6

PostWys豉ny: Nie Kwi 26, 2009 9:06 pm    Temat postu: fuse bit'y Odpowiedz z cytatem

Allfred, je郵i jeszcze w Atmega32 nie ustawi貫s fuse bit'y to pisz na maila, odpowiem CI jak to zrobi bez b鏊u i bez zbednych wypocin o kt鏎ych sie du穎 pisze. Jestem tez zielony z tego, ale na podstawie tych instrukcji nic nie wychodzi. Znalaz喚m post po angielsku i facet tam faktycznie wyt逝maczy jak dla laika. Tutaj na forum t逝maczenia sa super, ale dla ludzi , kt鏎zy sie znaj co nie co na programowaniu. Napisz tylko czym programujesz Atmegi. M鎩 mail: jurhan@wp.pl. Pozdro
Powr鏒 do g鏎y
Zobacz profil autora Wy郵ij prywatn wiadomo嗆
k.xman
Nowy


Do陰czy: 30 Mar 2009
Posty: 4

PostWys豉ny: Pon Kwi 27, 2009 6:20 pm    Temat postu: Re: fuse bit'y Odpowiedz z cytatem

szok-k napisa:
Allfred, je郵i jeszcze w Atmega32 nie ustawi貫s fuse bit'y to pisz na maila, odpowiem CI jak to zrobi bez b鏊u i bez zbednych wypocin o kt鏎ych sie du穎 pisze. Jestem tez zielony z tego, ale na podstawie tych instrukcji nic nie wychodzi. Znalaz喚m post po angielsku i facet tam faktycznie wyt逝maczy jak dla laika. Tutaj na forum t逝maczenia sa super, ale dla ludzi , kt鏎zy sie znaj co nie co na programowaniu. Napisz tylko czym programujesz Atmegi. M鎩 mail: jurhan@wp.pl. Pozdro


Podziel si te z innymi, ja r闚nie jestem zielony i przyda這by si troch wiedzy, a nie s康z 瞠by Rafa si obrazi o to 瞠 kto pomaga w programowaniu prock闚. Najlepiej za堯 nowy temat i zapodaj w formie instrukcji posiadan wiedz. Pozdrawiam
Powr鏒 do g鏎y
Zobacz profil autora Wy郵ij prywatn wiadomo嗆
szok-k
Nowy


Do陰czy: 10 Kwi 2009
Posty: 6

PostWys豉ny: Pi Maj 01, 2009 8:38 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

My郵, 瞠 Rafa powinien na to wyrazi zgod. Przecie zgodnie z jego (i innych) radani to zrobi貫m. Moge poprostu poda opis i do豉czy fotki. Dla "zielonych" (nie obra瘸j帷 nikogo) by這by to du瞠 uproszczenie.
Powr鏒 do g鏎y
Zobacz profil autora Wy郵ij prywatn wiadomo嗆
k.xman
Nowy


Do陰czy: 30 Mar 2009
Posty: 4

PostWys豉ny: Sob Maj 02, 2009 8:47 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jestem zielony do b鏊u je郵i chodzi o programowanie i mikroprocesory. Mam nadziej 瞠 Rafa przeczyta tw鎩 post i odpowie na niego. Niestety s ludzie tacy jak ja (trudno w to uwierzy ale s ) dla kt鏎ych trzeba 這patologi, niestety niewielu si do tego przyznaje. A g喚boko wierz 瞠 jakie 10% potencjalnych klient闚 wstrzymuje si przed kupnem z powodu programowania itp. Ka盥y z nas ma znajomych kt鏎zy nie wiedz co zrobi jak wyskoczy im okienko b喚du w windzie, a programowanie mikroprocesora to ju odyseja kosmiczna. Tak wi璚 panie Rafale oczekujemy na aprobat dla szok-k. Pozdrawiam. Wink
Powr鏒 do g鏎y
Zobacz profil autora Wy郵ij prywatn wiadomo嗆
rafal
Site Admin


Do陰czy: 08 Lis 2007
Posty: 1180
Sk康: Olkusz

PostWys豉ny: Pon Maj 04, 2009 7:57 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Je郵i kto zobowi您uje sie napisa "這patologiczn" instrukcje programowania i umie軼i j na forum to nie widz 瘸dnych przeszk鏚, ja tego nie robi貫m gdy na do陰czonej p造cie jest do軼 dok陰dny opis programowania w kursach bascom- ale oczywi軼ie kto mo瞠 to nie do ko鎍a zrzumie.

Podsumowuj帷- jak kto chce si pobawi w pisanie instrukcji - to bardzo prosze i 鄉ia這 mo積a umie軼i na forum
Powr鏒 do g鏎y
Zobacz profil autora Wy郵ij prywatn wiadomo嗆 Wy郵ij email Odwied stron autora
allfred
Nowy


Do陰czy: 25 Kwi 2009
Posty: 7

PostWys豉ny: Wto Maj 05, 2009 7:36 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam.
Kolega szok-k poda mi 這patologiczn instrukcj programowania z tym, 瞠 jest jeden problem a mianowicie po klikni璚iu na pasku zada PROGRAM dalej SEND TO CHIP F4 i dalej po wybraniu MANUAL PROGRAM nic si nie dzieje. To znaczy nie otwiera si opisane na pocz徠ku okno zawieraj帷e trzy zak豉dki.
Dodam, 瞠 u篡wam programu BASCOM-AVR w wersji demo (z p造tki), programatora: USB AVR nestor-electronic, a procesor podczas programowania znajduje si w p造tce testowej v1.0. U篡wam laptopa z vist.
Je郵i ma to jakie znaczenie to w OPTIONS > PROGRAMMER w oknie wyboru rodzaju programatora mam wybrane EXTERNAL PROGRAMMER.
Samo programowanie procesora przebiega bezproblemowo.
Co robi nie tak ?
Pozdrawiam.
Powr鏒 do g鏎y
Zobacz profil autora Wy郵ij prywatn wiadomo嗆
rafal
Site Admin


Do陰czy: 08 Lis 2007
Posty: 1180
Sk康: Olkusz

PostWys豉ny: Wto Maj 05, 2009 7:58 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wszystko robisz nie tak Sad

Jak masz programator USB, no to przecie do programowania polecam ko篡stanie z programu AVRdud-gui.

A tam programowanie jest banalnie proste i instrukcja jest do pobrania w dziale od programatora.
Wybierasz tylko plik skompilowany *.hex, wybierasz rodzja procesora i programatora klikasz execute i to wszytko
Powr鏒 do g鏎y
Zobacz profil autora Wy郵ij prywatn wiadomo嗆 Wy郵ij email Odwied stron autora
allfred
Nowy


Do陰czy: 25 Kwi 2009
Posty: 7

PostWys豉ny: Sro Maj 06, 2009 7:30 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam.
Rafa ja nie mam problemu z programowaniem procesora.
Procesor programuje ka盥orazowo bez problemu w spos鏏 jaki w豉郾ie opisujesz.
Mam problem natomiast z ustawieniem fuse bit闚 w nowym procesorze (atmega32).
Pozdrawiam.
Powr鏒 do g鏎y
Zobacz profil autora Wy郵ij prywatn wiadomo嗆
Wy鈍ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.nestor-electronic.pl Strona G堯wna -> P造tka testowa ATMEGA8 Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony 1, 2  Nast瘼ny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie mo瞠sz pisa nowych temat闚
Nie mo瞠sz odpowiada w tematach
Nie mo瞠sz zmienia swoich post闚
Nie mo瞠sz usuwa swoich post闚
Nie mo瞠sz g這sowa w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group