Forum www.nestor-electronic.pl Strona Główna www.nestor-electronic.pl
Forum sterowników procesorowych- programy BASCOM
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

komputer pokładowy wersja 5.11

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.nestor-electronic.pl Strona Główna -> Pytania dot. Komputera pokładowego
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lukon
Nowy


Dołączył: 10 Sty 2010
Posty: 2

PostWysłany: Wto Lis 01, 2011 3:56 pm    Temat postu: komputer pokładowy wersja 5.11 Odpowiedz z cytatem

Witam czy ktoś może odpowiedzieć na moje pytanie ?
Podłączyłem komputer pokładowy do samochodu wszystko oprócz kabla od VSS i wtrysku jeździłem tak dwa dni po dwóch dniach pokazały mi się tylko prostokąty na wyświetlaczu po odłączeniu zasilania jakieś 10min było ok ale później znów to samo i co padł czy wina leży że jeździłem bez podpiętych tych dwóch kabli ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
rafal
Site Admin


Dołączył: 08 Lis 2007
Posty: 1180
Skąd: Olkusz

PostWysłany: Sro Lis 09, 2011 9:42 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

taki problem był juz opisywany niejednokrotnie- szukaj kwadraty
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
lukon
Nowy


Dołączył: 10 Sty 2010
Posty: 2

PostWysłany: Czw Lis 10, 2011 8:17 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

akurat w moim przypadku to padł wyświetlacz Crying or Very sad
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
thral666
Lekko zaangażowany


Dołączył: 08 Sty 2009
Posty: 65

PostWysłany: Nie Lis 13, 2011 9:02 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak ci mógł paść wyświetlacz skoro piszesz, że jak odłączysz zasilanie i podłączysz jeszcze raz to wyświetla wszystko??
_________________
Automatyka i inteligencja w budynkach mieszkalnych.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
krystianmen
Nowy


Dołączył: 21 Lut 2009
Posty: 22
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Pon Sty 16, 2012 9:36 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Miałem podobny problem, po prostu masz złe połączenie między płytką a lcd. Popraw to połączenie i włącz z powrotem zasilanie do płytki.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.nestor-electronic.pl Strona Główna -> Pytania dot. Komputera pokładowego Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group