Forum www.nestor-electronic.pl Strona Główna www.nestor-electronic.pl
Forum sterowników procesorowych- programy BASCOM
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Montaż w focus 1,6

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.nestor-electronic.pl Strona Główna -> Komputer pokładowy-zamontuje lub szukam pomocy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
rwandel
Nowy


Dołączył: 05 Sty 2009
Posty: 4

PostWysłany: Pią Lut 27, 2009 1:13 pm    Temat postu: Montaż w focus 1,6 Odpowiedz z cytatem

Nareszcie znalazłem czas by zamontować komputer w focusie 1,6. Nie ukrywam, że bardzo pomocne były wskazówki "czachy". Płytkę wyświetlacza dopasowałem do wnęki po prawej stronie licznika ale zamocowałem ją z przodu panela. Przyciski znajdują się pod wyświetlaczem. Układy dopasowujące zamontowałem na kawałku płytki uniwersalnej i wpiąłem w płytkę komputera. Płytkę umieściłem w pudełku od kasety wideo i przykręciłem poprzez radiator do rury za licznikiem (masa komputera). Po przeprowadzeniu konfiguracji wszystko działa "ok".
widok od strony pasażera
widok z siedzenia kierowcy.
Pozdrawiam R.W
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Czaszka
Nowy


Dołączył: 03 Lis 2008
Posty: 14

PostWysłany: Pon Mar 09, 2009 4:52 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Całkiem nieźle, powiedz tylko z czego i jak wykonałeś panel przedni bo wyglada profesjonalnie
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
rwandel
Nowy


Dołączył: 05 Sty 2009
Posty: 4

PostWysłany: Wto Mar 10, 2009 11:21 pm    Temat postu: Panel przedni Odpowiedz z cytatem

Kawałek blachy wyciętej wg szablonu wykonanego z tektury. Do blachy przylutowałem trzy tasiemki stalowe do zamocowania panela, cztery śrubki do przykręcenia wyświetlacza oraz przykleiłem przyciski w kolejności od lewej +, on i -. W plastikowej obudowie licznika wyciąłem całą wnękę aby nie przeszkadzała.
Teraz poprawiam jakość połączeń elementów, gdyż warunki jakie działają w samochodzie nie rokują optymistycznie na żywotność komputerka.
Pozdrawiam RW.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
rwandel
Nowy


Dołączył: 05 Sty 2009
Posty: 4

PostWysłany: Pią Cze 05, 2009 4:05 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ostatnio dołożyłem przycisk "info" zamontowany w przełączniku kierunkowskazów. Wygląda jak na załączonym zdjęciu. Przewody sterujące przylutowałem równolegle z przyciskiem 1 pod wyświetlaczem.
[/url]
[/img]
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
p0l4k
Nowy


Dołączył: 17 Mar 2010
Posty: 1

PostWysłany: Czw Mar 18, 2010 11:40 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czy ktos probowal tego w foce 1.4 i czy w ogole da rade podlaczyc
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
jangcy
Lekko zaangażowany


Dołączył: 23 Paź 2009
Posty: 48
Skąd: York

PostWysłany: Nie Mar 21, 2010 11:10 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

WOW
niezla robota....i ten przycisk info...tez spora praca!!


PS
p0l4k napisał:
czy ktos probowal tego w foce 1.4 i czy w ogole da rade podlaczyc

Nie widze problemu, to standardowy silnik, nie powinno byc problemow.
_________________
- czy ktos widzial takie cuda...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
focus2001
Nowy


Dołączył: 03 Sie 2013
Posty: 2
Skąd: olsztyn

PostWysłany: Nie Sie 04, 2013 8:55 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

rwandel napisał:
Ostatnio dołożyłem przycisk "info" zamontowany w przełączniku kierunkowskazów. Wygląda jak na załączonym zdjęciu. Przewody sterujące przylutowałem równolegle z przyciskiem 1 pod wyświetlaczem.
[/url]
[/img]
Witam czy można wykorzystać orginalny przełącznik kierunkowskazów z przyciskiem inf. do tego komputerka.
_________________
BVB
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.nestor-electronic.pl Strona Główna -> Komputer pokładowy-zamontuje lub szukam pomocy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group