Forum www.nestor-electronic.pl Strona Główna www.nestor-electronic.pl
Forum sterowników procesorowych- programy BASCOM
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

samochodowy wyświetlacz radia

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.nestor-electronic.pl Strona Główna -> Pytania dot. Komputera pokładowego
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
helios
Nowy


Dołączył: 21 Sie 2012
Posty: 4

PostWysłany: Wto Sie 21, 2012 7:48 pm    Temat postu: samochodowy wyświetlacz radia Odpowiedz z cytatem

Na temat podłączenia różnych wyświetlaczy jest sporo, ale nie znalazłem nic (-chyba, że przeoczyłem-) o podłączeniu wyświetlacza (-umiejscowionego osobno na desce rozdz.-) od "firmowego" radia samochodowego. Oczywiście jestem kompletnym laikiem w tej dziedzinie i dlatego pytam: czy jest to możliwe, żeby dało się podłączyć w taki sposób, by działało na tym samym wyświetlaczu i radio i komputer?
Byłoby to wskazane.Very Happy

P.S. Ewentualnie mógłbym wstawić wyświetlacz od komputerka w miejsce fabrycznego, ale żeby wyświetlał też info z radia.

Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
helios
Nowy


Dołączył: 21 Sie 2012
Posty: 4

PostWysłany: Czw Sie 23, 2012 8:47 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy jest tu ktoś kto udzieli mi odpowiedzi? Nie mam w swoim aucie komputerka, a chciałbym taki zamontować. Nie chciałbym jednak wstawiać dodatkowego wyświetlacza. Nowego radia nie planuję narazie kupować. Dlatego proszę o w miarę szybką odpowiedź.
Dziękuję i pozdrawiam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
thral666
Lekko zaangażowany


Dołączył: 08 Sty 2009
Posty: 65

PostWysłany: Czw Sie 23, 2012 9:52 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

helios napisał:
Czy jest tu ktoś kto udzieli mi odpowiedzi? Nie mam w swoim aucie komputerka, a chciałbym taki zamontować. Nie chciałbym jednak wstawiać dodatkowego wyświetlacza. Nowego radia nie planuję narazie kupować. Dlatego proszę o w miarę szybką odpowiedź.
Dziękuję i pozdrawiam.


Bez przerabiania się nie da Smile chyba, że w samochodzie masz dokładnie taki sam wyświetlacz co w komputerku i z tym samym sterownikiem.
_________________
Automatyka i inteligencja w budynkach mieszkalnych.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
helios
Nowy


Dołączył: 21 Sie 2012
Posty: 4

PostWysłany: Pią Sie 24, 2012 10:01 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak wspomniałem w pierwszym poście, mogę dopasować w miejsce fabrycznego wyświetlacza wyświetlacz od komputerka. Pozostaje tylko kwestia podłączenia do niego radia samochodowego. Na czym polegałyby ewentualne przeróbki- czy to w ogóle ma sens?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
thral666
Lekko zaangażowany


Dołączył: 08 Sty 2009
Posty: 65

PostWysłany: Pią Sie 24, 2012 3:14 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

helios napisał:
Jak wspomniałem w pierwszym poście, mogę dopasować w miejsce fabrycznego wyświetlacza wyświetlacz od komputerka. Pozostaje tylko kwestia podłączenia do niego radia samochodowego. Na czym polegałyby ewentualne przeróbki- czy to w ogóle ma sens?


A wiesz jaki wyświetlacz masz w radiu?? Jaki sterownik go obsługuje??


Cytat:
Na czym polegałyby ewentualne przeróbki- czy to w ogóle ma sens?

Napewno nie skończyły by sie na dopasowaniu otworu na wyświetlacz Smile Sensu....żadnego Smile
_________________
Automatyka i inteligencja w budynkach mieszkalnych.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
helios
Nowy


Dołączył: 21 Sie 2012
Posty: 4

PostWysłany: Pią Sie 24, 2012 3:28 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziękuję za odpowiedź.
W takim razie chyba odpuszczę chwilowo ten temat. Kolega podpowiedział mi, żebym jeszcze spróbował zdobyć zegary z komputerem pokładowym do mojego auta. Jeśli to się nie uda wrócę do tematu.

Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.nestor-electronic.pl Strona Główna -> Pytania dot. Komputera pokładowego Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group