Forum www.nestor-electronic.pl Strona Główna www.nestor-electronic.pl
Forum sterowników procesorowych- programy BASCOM
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Nie potrafie sam wgrać nowej wersji programu do komputerka

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.nestor-electronic.pl Strona Główna -> Pytania dot. Komputera pokładowego
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
rafal
Site Admin


Dołączył: 08 Lis 2007
Posty: 1180
Skąd: Olkusz

PostWysłany: Pon Gru 24, 2007 9:42 am    Temat postu: Nie potrafie sam wgrać nowej wersji programu do komputerka Odpowiedz z cytatem

Takie pytanie jest dość ciężko- opis wgrywania nowego softu jest na płycie CD

Jeśli pomimo wszytko sam nie potrafisz sobie wgrać nowego oprogramowania a komputerek masz już poprawnie skonfigórowany to mozesz wyjąść sam procesor z płytki wysłać go do mnie pocztą a ja wgram Ci nowy soft. Oczywiście wczesniej proszę zadzwonić w celu ustalenia wersji jakom mam wgrać
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
awrak
Nowy


Dołączył: 02 Sie 2008
Posty: 5

PostWysłany: Wto Sie 05, 2008 5:44 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mam pytanie, czemu programy dotyczace komputera pokładowego nie maja podanych pełnych kodów? po wgraniu wersij 1 i 2 nic mi sie nie wyswietla a przy wgrywaniu wersji 3 wyskakuje bład.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
rafal
Site Admin


Dołączył: 08 Lis 2007
Posty: 1180
Skąd: Olkusz

PostWysłany: Wto Sie 05, 2008 7:56 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

coś żle wgrwasz na temat wgrywania było kilkanascie razy na forum- poszukaj
Zresztą wszytkie programy możesz zobie zciągnąc z działu download
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
marekpb
Nowy


Dołączył: 11 Kwi 2009
Posty: 2

PostWysłany: Nie Kwi 12, 2009 9:09 am    Temat postu: Jak wgrać ? Odpowiedz z cytatem

Witam. Mam takie bardzo ogólne pytanie. Jak wgrywa się soft, wszystko z komputera ? Przez jakie kable to idzie ? Czy administrator, mógłby mi tylko tak ogólnie powiedzieć ? Ponieważ nie wiem czy byłbym wstanie to zrobić, a jestem na kupnie tego komputera pokładowego, tyle że najpierw chciałbym się dowidzieć kilka rzeczy. Dlatego pozwolę sobie popisać trochę na forum aby się zorientować co i jak. Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
michal77
Bardzo zaangażowany


Dołączył: 09 Sie 2008
Posty: 115
Skąd: Gorzyce-Osiny

PostWysłany: Nie Kwi 12, 2009 9:44 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zgrywasz przez komputer (najlepiej laptop), za pomocą programatora LPT
http://nestor19.webd.pl/sklep/product_info.php?cPath=25_38&products_id=64
lub USB
http://nestor19.webd.pl/sklep/product_info.php?cPath=25_38&products_id=116 Arrow polecam ten.
Program do zgrywania i opis będziesz miał na płytce z komputerem.
_________________
Peugeot 206 1,4 8V
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
rafal
Site Admin


Dołączył: 08 Lis 2007
Posty: 1180
Skąd: Olkusz

PostWysłany: Nie Kwi 12, 2009 8:52 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jka nie chcesz nic wgrywać to nie problem- kupujesz na sklepie procesor atmega32 z najnowsza wersją programu- lub płytkę testową mini już w komplecie z procesorem atmega32 i programmem w najnowszej wersji 5.0 i po problemi- wychodzi niewiele drożej od podstawowej wersji a nic nie musisz samemu kombinować.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
masta
Nowy


Dołączył: 04 Lut 2011
Posty: 10

PostWysłany: Pon Sty 16, 2012 6:26 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam komputer pokładowy kupiony pół roku temu i chce zaktualizować oprogramowanie gdy kupowałem ten komputer kupiłem również programator z podstawkami, i teraz mam pytanie jak za pomocą tego programatora zaktualizować oprogramowanie mam Procesor ATMEGA32 i chce do niego dodać drugi termometr
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
krystianmen
Nowy


Dołączył: 21 Lut 2009
Posty: 22
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Pon Sty 16, 2012 10:52 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

masta napisał:
Mam komputer pokładowy kupiony pół roku temu i chce zaktualizować oprogramowanie gdy kupowałem ten komputer kupiłem również programator z podstawkami, i teraz mam pytanie jak za pomocą tego programatora zaktualizować oprogramowanie mam Procesor ATMEGA32 i chce do niego dodać drugi termometr


Na forum to już było wielokrotnie ale pomogę Smile
Pobierz wersję komputera z tego linku i w paczce masz schemat podłączenia dodatkowego termometru.
http://nestor-electronic.pl/forum/viewtopic.php?t=787

A co do programowania to masz wszystko opisane na forum oraz na płytce dołączonej do komputerka Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.nestor-electronic.pl Strona Główna -> Pytania dot. Komputera pokładowego Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group