Forum www.nestor-electronic.pl Strona Główna www.nestor-electronic.pl
Forum sterowników procesorowych- programy BASCOM
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

wszystko co potrzebne do sterownika co o podpowieć proszę

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.nestor-electronic.pl Strona Główna -> Sterownik pieca CO
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
golota20
Nowy


Dołączył: 21 Paź 2009
Posty: 4
Skąd: Kozienice

PostWysłany: Sro Paź 21, 2009 8:00 am    Temat postu: wszystko co potrzebne do sterownika co o podpowieć proszę Odpowiedz z cytatem

witam jestem zainteresowany jak taki sterownik wykonać od A do Z na bazie tej płytki z tego względu ,że niema takiego sterownika w całości z tymi funkcjami .Niech ktoś napisze co muszę dokupić do tej płytki najlepiej w podpunktach i montaż tego ze sobą .chętnych do pomocy proszę o meyla a ja się odezwię i pogadamy[/b]
_________________
golota20@wp.pl dajcie znać ten kto ma zrobiony sterownik do pieca co.w celu podzielenia się sposobem wykonania
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
rafal
Site Admin


Dołączył: 08 Lis 2007
Posty: 1180
Skąd: Olkusz

PostWysłany: Sro Paź 21, 2009 7:26 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Do kompletu potrzebujesz 3 czujniki LM35 (dostępne w sklepie internetowym www.atmega8.pl)
No i oczywiście jakiś zasilacz, mam też dostepne, można jeszcze obudowę, oczywiście polecam dodatkowe zabezpiecznie termiczne- kosztuje grosze za zabezpieczy nam układ przed przegrzaniem niepoprawnego zadziałania sterownika, bądz uszkodzenia czujnika.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
golota20
Nowy


Dołączył: 21 Paź 2009
Posty: 4
Skąd: Kozienice

PostWysłany: Czw Paź 22, 2009 7:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a jakieś zdięcie płytki z opisami co gdzie podłączyć ,czyli czujniki i inne pierdoły i przewody od pompki bo tam jest 230volt
_________________
golota20@wp.pl dajcie znać ten kto ma zrobiony sterownik do pieca co.w celu podzielenia się sposobem wykonania
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
rafal
Site Admin


Dołączył: 08 Lis 2007
Posty: 1180
Skąd: Olkusz

PostWysłany: Pią Paź 23, 2009 7:38 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

schemat podłączenia masz na płycie CD
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
golota20
Nowy


Dołączył: 21 Paź 2009
Posty: 4
Skąd: Kozienice

PostWysłany: Sob Paź 24, 2009 12:03 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ok dzięki
_________________
golota20@wp.pl dajcie znać ten kto ma zrobiony sterownik do pieca co.w celu podzielenia się sposobem wykonania
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
golota20
Nowy


Dołączył: 21 Paź 2009
Posty: 4
Skąd: Kozienice

PostWysłany: Pon Paź 26, 2009 6:04 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

powieccie mi jedno czy pompka przy rozpalaniu załącza się od razu czy od temperatury zadanej pompki np.40stopni a z tego co pisze to pompka załącza się od razu z nadmuchem a i podobno temperatura rośnie dopuki w pomieszczeniu temperatury zadanej nie osiągnie tej temperatury z czujnika pokojowego
_________________
golota20@wp.pl dajcie znać ten kto ma zrobiony sterownik do pieca co.w celu podzielenia się sposobem wykonania
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.nestor-electronic.pl Strona Główna -> Sterownik pieca CO Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group