Forum www.nestor-electronic.pl Strona Główna www.nestor-electronic.pl
Forum sterowników procesorowych- programy BASCOM
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Zakłucenia

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.nestor-electronic.pl Strona Główna -> Komputer pokładowy-zagadnienia ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wienius
Nowy


Dołączył: 12 Gru 2007
Posty: 22

PostWysłany: Sro Gru 12, 2007 8:40 pm    Temat postu: Zakłucenia Odpowiedz z cytatem

:?Podłączyłem k.pokładowy do C Xsara i po odpaleniu silnika na postoju prędkość zmierzona waha sie od 7do11km/h,obroty 900 po podniesieniu obrotów do 3000 spada do3/h. Może ktoś miał taki objaw?(procedurę wstępną przeszedł)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
tadekb1
Rozpoczyna


Dołączył: 23 Lis 2007
Posty: 30
Skąd: Lublin

PostWysłany: Czw Gru 13, 2007 9:17 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a skonfigurowałeś komputer z samochodem
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
wienius
Nowy


Dołączył: 12 Gru 2007
Posty: 22

PostWysłany: Czw Gru 13, 2007 2:47 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przeszedł info w nawiasie
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
rafal
Site Admin


Dołączył: 08 Lis 2007
Posty: 1180
Skąd: Olkusz

PostWysłany: Czw Gru 13, 2007 3:06 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

może msza barrrdzo długie przewody i kieeeeepskiej jakości od czujnika drobi, albopoprostu wymień kable wykokiego napięcia bo Ci wala po całej instalacji
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
wienius
Nowy


Dołączył: 12 Gru 2007
Posty: 22

PostWysłany: Czw Gru 13, 2007 3:53 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kabli wysokiego napięcia nie ma(zespół cewek założony bezpośrednio na świece )a kabel od czujnika drogi ekranowany
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
rafal
Site Admin


Dołączył: 08 Lis 2007
Posty: 1180
Skąd: Olkusz

PostWysłany: Czw Gru 13, 2007 9:29 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

w takim razie problem z zasilaniem
spróbój podłaczyć zasilanie do komputerka zewnętrzbne na przykład bateria, całkowicie zrezygnuj z zasilania z akumulatora, tylko musisz o podłączeniu masy pamiętaćź Smile

jak nie pomoże to bedziemy dalej mysleć Smile

\
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
wienius
Nowy


Dołączył: 12 Gru 2007
Posty: 22

PostWysłany: Sob Gru 15, 2007 3:20 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zakłócenie wnosi się kabelkiem z czujnika drogi
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
rafal
Site Admin


Dołączył: 08 Lis 2007
Posty: 1180
Skąd: Olkusz

PostWysłany: Sob Gru 15, 2007 8:31 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tak ja to rozumie że kabelkiem od czujnika drogi, ale może to jednoczesnie z zasilaniem, preztestuj zasilanie tak jak pisałem
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
wienius
Nowy


Dołączył: 12 Gru 2007
Posty: 22

PostWysłany: Nie Gru 16, 2007 1:00 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zasilanie OK
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
rafal
Site Admin


Dołączył: 08 Lis 2007
Posty: 1180
Skąd: Olkusz

PostWysłany: Nie Gru 16, 2007 2:43 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czyli rozumie próbowałes na zewnątrznym zasilkaniu.

Jeśli tak to spróbuj zastosowac inny przewód od impulsów drogi 9jakiś lepszej kaości)
No i przede wszytkim puśc go inną drogą niż dotychczas
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
wienius
Nowy


Dołączył: 12 Gru 2007
Posty: 22

PostWysłany: Pią Gru 21, 2007 8:25 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zmieniłem kondensatory i oba końce ekranu połączyłem z masą (przedtem tylko jeden)i jest OK
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
szok-k
Nowy


Dołączył: 10 Kwi 2009
Posty: 6

PostWysłany: Wto Kwi 14, 2009 6:59 pm    Temat postu: Zakłócenia nadal Odpowiedz z cytatem

Czytam te posty i jakoś nie moge sobie poradzić z jedna wadą oprogramowania w wersji 5. Zaznaczam, że w wersji 1 i 4.6 było wszystko ok!
Ale do rzeczy: Otóż w czasie jazdy (w różnych okolicznościach) spalanie blokuje sie i zamiast wyświetlanych dwukropek po dystrybutorku wyświetlane są takie znaki (~~, jeden pod drugim) i niestety wskazania spalania sie zatrzymują na ostatniej wartości. Przewody zaekranowałem, dołożyłem kondziorki na zasilaniu i nadal wystepuje to samo. Dziwne to bo występuje ta usterka tylko na wersji 5. Nadmieniam, że wgrywałem kilka razy wersje 4,6 a potem 5 (na sprzęcie Rafała). Pomóżcie co dalej z tym robić!
Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
rafal
Site Admin


Dołączył: 08 Lis 2007
Posty: 1180
Skąd: Olkusz

PostWysłany: Wto Kwi 14, 2009 8:01 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Co ty chłopie wypisujesz Smile
Spalanie Ci sie nie blokuje tylko po przejechaniu 1 kilometra przechodzi w tryb wyswietlania spalania średniego które jest uaktualniane co jeden kilometr Smile

To nie żadna wada - ale było tak jużodwe wersji chyba z tego co pamiętam 3.5- ale pewnie wcześniejsze niezbyt dokłądnie testowałeś.

A w wersji 4.6 to samo występuje tylko pewnie za którko jechałeś.

Ale masz tez osobny ekran na którym wyswietlana jest zuzycie chwilowe- więc masz podgląd.

Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
szok-k
Nowy


Dołączył: 10 Kwi 2009
Posty: 6

PostWysłany: Sro Kwi 15, 2009 7:46 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

DZięki za szczerą odpowiedź. Testowałem także taką opcję, tylko, że ciągle w wersji 5 przechodzi zawsze w wyświetlaanie chwilowe. Jak zablokować by był podgląd na spalaniu ciągłym. Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.nestor-electronic.pl Strona Główna -> Komputer pokładowy-zagadnienia ogólne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group