Forum www.nestor-electronic.pl Strona Główna www.nestor-electronic.pl
Forum sterowników procesorowych- programy BASCOM
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Zdalne sterowanie 4 kanały - zasada działania?

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.nestor-electronic.pl Strona Główna -> Inne programy jakie dokładam- nie opisane wcześniej
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
done
Nowy


Dołączył: 19 Maj 2008
Posty: 5

PostWysłany: Pon Maj 19, 2008 2:29 pm    Temat postu: Zdalne sterowanie 4 kanały - zasada działania? Odpowiedz z cytatem

Witam

Mam pytanie jak działa ten program - tzn. czy odczytuje (uczy się) przyciski z pilota RC5 np. przycisk 1, 2, 3, 4 a następnie tymi przyciskami można włączać / wyłączać (przekaźnik) urządzenie.

Czy włacza i wyłacza się jednym przyciskiem?
Czy iest jakaś informacja na LCD w postaci urzadzenie nr 1 włączone.

Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
rafal
Site Admin


Dołączył: 08 Lis 2007
Posty: 1180
Skąd: Olkusz

PostWysłany: Pon Maj 19, 2008 5:58 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

program jest programem tak zwanym żródłem- poprostu do dalszych prezróbek. Można go dowolnie modyfikować jak komu pasuje
Jeśli chodzi o przyciski to z góry sa przypisane z tego co pamiętam od 1 do 4 , ale można skożystac oczywiscie z innych zmieniając kod programu
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
done
Nowy


Dołączył: 19 Maj 2008
Posty: 5

PostWysłany: Wto Maj 20, 2008 11:32 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Proszę jeszcze napisać czy na wyświetlaczu pokazuje się jakiś komunikat?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
rafal
Site Admin


Dołączył: 08 Lis 2007
Posty: 1180
Skąd: Olkusz

PostWysłany: Wto Maj 20, 2008 12:26 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie pamiętam musial bym zerknac do kodu, ale przeciez komunikat możesz sobie dopisac dowolny
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
LoLu
Zawsze na posterunku


Dołączył: 13 Lis 2007
Posty: 161
Skąd: Poznań (okolice) Nowy Tomyśl

PostWysłany: Wto Maj 20, 2008 11:54 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wyświetla tak:
Adres :
Komenda:

A modyfikacja kodu jest banalnie prosta :

if adres= (coś tam) and komenda=(coś tam) then
to co ma sie robić...
end if
_________________
Od kiedy powstało GOOGLE pytania nie maja sensu ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.nestor-electronic.pl Strona Główna -> Inne programy jakie dokładam- nie opisane wcześniej Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group