Forum www.nestor-electronic.pl Strona Główna www.nestor-electronic.pl
Forum sterowników procesorowych- programy BASCOM
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Zasilacz do uruchomienia na biurku

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.nestor-electronic.pl Strona Główna -> Komputer pokładowy-zagadnienia ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
misza_
Nowy


Dołączył: 19 Kwi 2008
Posty: 10

PostWysłany: Pią Maj 02, 2008 12:15 pm    Temat postu: Zasilacz do uruchomienia na biurku Odpowiedz z cytatem

Witam

Czy zasilacz podobny do tego:

http://allegro.pl/item351076572_zasilacz_uniwersalny_1000_ma_regulacja_napiecia_.html

nadaje sie do uruchomienia układu w domu (przed podłączeniem do samochodu)?

Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
jackow2
Bardzo zaangażowany


Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 108
Skąd: Kraków

PostWysłany: Pią Maj 02, 2008 12:37 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

pewnie że się nadaje - ale nie licz na to aby poprawnie działał bez wszystkich podłączeń
i od razu proponuję zamontować "mój" układ na płytkę "Rafal"
abyś potem nie miał niespodzianek
_________________
Jacek z Krakowa
Nubira 2.0 1998 - PB + LPG
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
misza_
Nowy


Dołączył: 19 Kwi 2008
Posty: 10

PostWysłany: Pią Maj 02, 2008 12:57 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A co dają te Twoje poprawki? Pytam bo jestem tu nowy i zielony Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
jackow2
Bardzo zaangażowany


Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 108
Skąd: Kraków

PostWysłany: Pią Maj 02, 2008 1:25 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zabezpieczenie przed "uwaleniem" procka i "7805"
_________________
Jacek z Krakowa
Nubira 2.0 1998 - PB + LPG
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
LoLu
Zawsze na posterunku


Dołączył: 13 Lis 2007
Posty: 161
Skąd: Poznań (okolice) Nowy Tomyśl

PostWysłany: Pią Maj 02, 2008 6:42 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie polecam tych chińsko-tajwańskich pseudo zasilaczy... Masz tam w środku tylko trafo z przełącznikiem uzwojeń na poszczególne napięcia mostek gretza i jednego kondzia do filtracji tętnień napięcia po gretzu, i to wszystko, tam nawet stabilizatora nie ma !! No i w ten 1A to bym za bardzo nie wierzył... znaczy przy obciążeniu mocno dorywczym - ok 2s to może 1000mA wytrzymać, jednak bardziej realne będzie 300ma przy obciążeniu ciągłym.
_________________
Od kiedy powstało GOOGLE pytania nie maja sensu ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.nestor-electronic.pl Strona Główna -> Komputer pokładowy-zagadnienia ogólne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group